UPOGIBANJE/KRIVLJENJE PLOČEVINE


Zahtevne oblike niso omejitev

UPOGIBANJE/KRIVLJENJE PLOČEVINE


Zahtevne oblike niso omejitev
S sodobnimi, računalniško podprtimi CNC krivilnimi stroji vam omogočamo kakovostno krivljenje izdelkov še tako zahtevnih oblik. Dolgoletne izkušnje in pridobljeno znanje nam omogočajo visoko natančnost krivljenja izdelkov ter usklajenost s 3D modeli.

Materiali in debeline:
Max format: 3000mm
Debelina: do 8 mm
Materiali: vse vrste pločevine

Obdelovanje pločevine s pomočjo modernih naprav in vrhunskega znanja, ki temelji na dolgoletnih izkušnjah, predstavlja pomemben del naše ponudbe. V obseg slednjega spada tudi krivljenje pločevine, ki ga pri nas opravimo kakovostno in hitro, predvsem pa po izjemno konkurenčni ceni. S svojo fleksibilnostjo in posluhom za najrazličnejše potrebe strank obenem zagotavljamo storitev, ki ustreza meri in potrebam vsakega naročnika, končni rezultat našega dela pa so tako produkti, ki omogočajo preprosto, hitro in natančno nadaljnjo obdelavo in tako olajšajo ter pospešijo celoten proizvodni proces.

Pločevino krivimo po vaših željah

Če si želite zagotovite učinkovito in fleksibilno rešitev, je Bevec pravi naslov. Omogočamo vam namreč kakovostno krivljenje izdelkov iz najrazličnejših materialov, pri čemer debelina ali oblika nista ovira. S pomočjo sodobnih in računalniško podprtih krivilnih strojev vam omogočamo vrhunsko storitev, in to ne glede na obliko materiala. Po zaslugi bogatega znanja na tem področju naša ekipa zagotavlja izjemno natančnost krivljenja izdelkov in tako usklajenost s 3D modeli.

V spodnji tabeli si lahko ogledate, kakšne maksimalne mere in debeline so primerne za postopek upogibanja.

Debelina

3000 mm

Maksimalne mere

Do 8 mm

 

Pri Bevcu prav tako ponujamo razrez vseh vrst pločevine, tako da sam material ne bi smel predstavljati ovire za delo. Če boste glede mer ali materiala še vedno v dvomih, pa nas lahko kadar koli kontaktirate in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali, za vas pa tudi našli kar najustreznejšo rešitev.

 

Krivljenje pločevine ali “piganje pločevine”

Čemu sploh služi krivljenje pločevine, po domače imenovano tudi piganje? Pravzaprav gre za postopek, ki gre z roko v roki z laserskim razrezom materiala in je ključen v marsikaterem proizvodnem procesu. Pogosto se namreč zgodi, da pločevina po razrezu na prave dimenzije še ne predstavlja končnega izdelka. Da bi dobili produkt želene oblike, namreč potrebujemo pe upogibanje pločevine, torej postopek, s katerim površino obdelovanca ukrivimo. V naši široki proizvodi zato to storitev ponujamo tako v kombinaciji s kakovostnim laserskim razrezom kot tudi ločeno, v obeh primerih pa zagotavljamo kakovostno opravljeno storitev ter visoko natančnost, ki jo dosežemo tudi v kratkem roku.

Upogibanje pločevine pri Bevcu uporabljamo s CNC stroji za upogibanje, ki jih nadzorujejo računalniki z najnovejšo programsko opremo, tako da je celoten postopek od začetka do konca zanesljivo voden in nadzorovan s pomočjo najnovejših tehnoloških rešitev. Za brezskrbnost in končno zadovoljstvo strank je namreč bistveno, da je postopek izpeljan profesionalno in brez napak, to pa v našem podjetju poleg računalnikov zagotavljajo tudi vrhunsko usposobljeni strokovnjaki z neprecenljivimi izkušnjami, ki znajo tudi svetovati in bdijo nad celotnim projektom. Kombinacija zmogljivosti najnovejšega CNC stroja in našega znanja nam omogoča, da vam lahko ponudimo tudi krivljenje pločevine najzahtevnejših oblik.

Kako poteka postopek

Krivljenje pločevine spada med pomembne proizvodne procese, ki so seveda ključnega pomena predvsem v kovinskopredelovalni industriji. Opisali bi ga lahko kot plastično deformacijo dela nad osjo, katere rezultat je geometrijska sprememba določenega dela pločevine. S tem lahko spremenimo obliko samega obdelovanca, medtem ko njegovo prostornino v večini primerov v kar največji meri ohranimo. Do različnih deformacij pri končnem proizvodu navadno pride zgolj tedaj, ko izdelek, ki ga želimo obdelovati, že vsebuje izvrtine, kralj krivljenja pa se nahaja preblizu njih. V tem primeru se material lahko v določenih pogojih tudi raztegne.

Upogibanje pa ni namenjeno zgolj ustvarjanju želene oblike določenega izdelka, temveč je proces, namenjen tudi ustvarjanju optično privlačnejših produktov, ki so varnejši ali praktičnejši za uporabo. Uporablja se denimo za odstranitev ostrih robov, pa tudi, da se pločevini zagotovi večja moč ali togost.

Upogibanje pločevine slednje navadno poteka tako, da obdelovanca najprej vpnemo. Ko je ta uvodna naloga opravljena, se prične postopek upogibanja, ki poteka od enega konca površine do drugega. Pri tem se istočasno opravlja upogibanje le za posamezno smer oziroma izbrani kot krivljenja. V praksi to pomeni, da se v določeno smer in pod primernim oz. vnaprej izbranim kotom najprej upogne začetek pločevine, nato pa se celoten kos slednje premakne naprej, da se lahko na ta način ukrivi še naslednji del.

 

Pločevino krivimo natačno in kakovostno

Podjetje Bevec krivljenje pločevine izvaja s pomočjo CNC krivilnih strojev, ki v procesu upogibanja predstavljajo najnovejšo tehnologijo za upogibanje. Kratica CNC sporoča, da proces krivljenja upravljajo oziroma nadzorujejo računalniško krmiljene stiskalnice. Postopek je vnaprej sprogramiran s pomočjo posebne programske opreme, vneseni podatki pa se nato prenesejo na krmilne naprave stroja, ki pod budnim očesom programa opravijo svoje delo. Postopek s pomočjo CNC naprave poteka tako, da slednja sprejme določen kos pločevine, nato pa program definira točko oz. mesto, na katerem se bo oblikovala prva krivina.

CNC stiskalnice imajo pritrjeno spodnjo posteljo z vgrajenim orodjem V-bloka in zgornji nosilec, ki potuje s pomočjo orodij V-rezila. Globina, s katero rezilo vstopi v V-blok, je odvisna od tonaže in sile, ki nato tudi določi primeren kot končnega upogiba. Dlje kot rezilo vstopi v blok, ostrejši bo končni kot upogiba. Končni izdelek je lahko sestavljen iz različnih upognjenih dolžin in kotov, saj je vseje odvisno od tega, kako pozicioniramo pločevino in kakšne podatke vnesemo v program, ki nadzira delovanje naprave.  Maksimalna dolžina pločevine, ki jo naprava še lahko ukrivi, je odvisna od dolžine CNC stiskalnice in debeline materiala.

Prednost uporabe takšne opreme je seveda v tem, da lahko strankam zagotovimo le najkakovostnejše storitve, saj s pomočjo CNC krivilnih strojev omogočimo 100-odstotni nadzor nad procesom, slednjega pa v sodelovanju z naročnikom lahko podrobno preučimo in definiramo že pred pričetkom samega postopka.

Pri vsem tem naš cilj ostaja vrhunska fleksibilnost, ki vodi do končnega zadovoljstva, zato so vam za kakršne koli nasvete ali pomoč pred pričetkom dela vedno na voljo naši vrhunsko usposobljeni strokovnjaki, ki s svojimi izkušnjami zmorejo prepoznati specifične potrebe določenih branž, se nanje v največji možni meri prilagoditi ter pri svojem delu upoštevati posebej določene želje naročnika. Naši zaposleni se prav tako trudijo, da nenehno izboljšujejo svoje znanje in spremljajo trende na področju postopkov in tehnologij, tako da vedno lahko računate na to, da vam bomo ponudili najsodobnejše rešitve.

Z veseljem vas bomo sprejeli tudi v naših prostorih v Novem mestu, kjer boste lahko spoznali proizvodnjo ter se z nami podrobneje pogovorili o svojih željah. Vljudno vabljeni!Imate vprašanje o krivljenju pločevine?

Pokličite nas
+386 7 337 65 60
Pošljite nam elektronsko sporočilo
info@bevec.si
Obiščite nas
Bevec d.o.o.
Podbevškova ulica 36
IC Cikava
8000 Novo mesto    Krivljenje pločevine
    4.86

    Kaj o naših storitvah pravijo stranke

    S poslovnim partnerjem Bevec že dolgo plodno sodelujemo. So zanesljivi in izkušeni, zato smo z njimi zadovoljni.
    Tomaž. S. | Brežice