UPOGIBANJE/KRIVLJENJE PLOČEVINE


Zahtevne oblike niso omejitev

UPOGIBANJE/KRIVLJENJE PLOČEVINE


Zahtevne oblike niso omejitev
S sodobnimi, računalniško podprtimi CNC krivilnimi stroji vam omogočamo kakovostno krivljenje izdelkov še tako zahtevnih oblik. Dolgoletne izkušnje in pridobljeno znanje nam omogočajo visoko natančnost krivljenja izdelkov ter usklajenost s 3D modeli.

Materiali in debeline:
Max format: 3000mm
Debelina: do 8 mm
Materiali: vse vrste pločevine

Pogosto se zgodi, da pločevina pravih dimenzij še ne predstavlja končnega izdelka in je potrebno dodatno upogibanje, da dobimo želeno obliko. V naši široki ponudbi storitev vam zato med drugim omogočamo tudi upogibanje oziroma krivljenje pločevine. Tudi pri tem procesu vam zagotavljamo kakovost in natančnost. Pri delu uporabljamo CNC stroj za upogibanje pločevine, s katerim vam zagotavljamo, da je krivljenje povsem pod nadzorom, zato ste lahko brez skrbi. Ker pa smo prepričani, da samo zmogljiv stroj ni dovolj za najboljši izdelek, nad njihovim delovanjem bedijo tudi naši strokovnjaki, ki imajo dolgoletne izkušnje na tem področju. Kombinacija zmogljivosti najnovejšega CNC stroja in našega znanja omogoča, da vam lahko nudimo tudi krivljenje najzahtevnejših oblik z največjo mero natančnosti in z usklajenostjo s 3D modeli.

Omogočamo vam krivljenje vseh vrst pločevine z dimenzijo do 3000 mm in širino 8 mm.

PROCES KRIVLJENJA PLOČEVINE

Krivljenje spada med proizvodne procese, ki so zelo pomembni predvsem v kovinski industriji. Gre za plastično deformacijo dela nad osjo, ki ustvarja geometrijsko spremembo dela pločevine. Pri tem se spremeni oblika obdelovanca, medtem ko prostornina materiala v večini primerov ostane enaka. Do deformacij materiala lahko pride v primeru, ko izdelek že vsebuje izvrtine in se kraj krivljenja nahaja preblizu, kar lahko povzroči, da se material raztegne. Poleg ustvarjanja želene oblike se upogibanje uporablja tudi za ustvarjanje kozmetičnega videza izdelka, za odstranitev ostrih robov in za podajanje moči in togosti pločevini.

Pri procesu krivljenja oziroma upogibanja pločevine se le-ta najprej vpne. Temu sledi postopno krivljenje od enega do drugega konca, pri čemer se istočasno opravi le posamezna smer oziroma kot krivljenja. To v praksi pomeni, da se v določeno smer in pod primernim kotom najprej upogne začetek pločevine, nato pa se kos premakne naprej, da se ukrivi naslednji del.

VISOKA NATANČNOST KRIVLJENJA

V našem podjetju krivljenje pločevine izvajamo s pomočjo CNC krivilnih strojev, ki predstavljajo najsodobnejši način v procesu upogibanja. Kratica CNC pomeni, da proces krivljenja opravijo računalniško numerično krmiljene (CNC) stiskalnice. Programira se z računalniško programsko opremo, podatki pa se nato prenesejo na krmilne naprave stroja. Naprava sprejme kos pločevine, nato pa program definira točko, kjer se bo oblikovala prva krivina. CNC stiskalnice imajo pritrjeno spodnjo posteljo z vgrajenim orodjem V-bloka in zgornji nosilec, ki potuje s pomočjo orodij V-rezila. Globina, s katero rezilo vstopi v V-blok, je odvisna od tonaže in sile, ki nato tudi določi primeren kot končnega upogiba. Dlje kot rezilo vstopi v blok, ostrejši bo končni kot upogiba. Končni izdelek je lahko sestavljen iz različnih upognjenih dolžin in kotov, kar je odvisno od tega, kako pozicioniramo pločevino in kako sprogramiramo delovanje naprave. Maksimalna dolžina pločevine, ki jo naprava še lahko ukrivi, je odvisna od dolžine CNC stiskalnice in debeline materiala.

Vedno želimo svojim strankam nuditi le najkakovostnejše storitve, zato vam z uporabo CNC krivilnih strojev za upogibanje pločevine zagotovimo 100-odstotni nadzor nad procesom, medtem ko kot in smer procesa določimo že vnaprej.  

 

V primeru, da imate kakršnokoli vprašanje, so nam na voljo naši strokovnjaki, ki imajo na tem področju že dolgoletne izkušnje, obenem pa se vseskozi trudijo, da svoje znanje in poznavanje proizvodnih procesov še dodatno izboljšujejo in tako ostajajo v koraku z vsemi novostmi na tem področju.

Z veseljem vam bomo pomagali!Imate vprašanje o krivljenju pločevine?

Pokličite nas
+386 7 337 65 60
Pošljite nam elektronsko sporočilo
info@bevec.si
Obiščite nas
Bevec d.o.o.
Podbevškova ulica 36
IC Cikava
8000 Novo mesto