ŠTANCANJE PLOČEVINE


Tradicija vrhunske kakovosti

ŠTANCANJE PLOČEVINE


Tradicija vrhunske kakovosti
Potrebujete natančno izdelavo velikega števila serijskih izdelkov široke porabe po ugodni ceni? Potem je naša storitev štancanja na sodobnih stiskalnicah prava za vas. Omogočamo tudi samodejno štancanje iz trakov z odvijalnikom pločevine do teže 2,5 tone in ravnalnikom pločevine do širine 500 mm ter debeline 2,5 mm. Linija s samodejnim podajanjem nudi še izdelavo najrazličnejših izdelkov iz črne pločevine in barvnih kovin, ki zahtevajo visoko natančnost in vrhunsko kakovost. V sodelovanju s kooperanti lahko za vas pripravimo tudi izdelavo samega orodja za izsekovanje in namesto vas speljemo celoten proces od izsekovanja do izdelave končnega izdelka.


Štancanje bi lahko opisali kot postopek preoblikovanja pločevine, in sicer med pestičem ter matrico. Debelina pločevine se ob tem ne spreminja preveč. Najpogosteje lahko proces štancanja opazujemo v serijskih proizvodnih procesih, kjer je potrebna hitra izdelava večjega števila kakovostnih produktov. Delimo ga na več vrst, med katerimi velja izpostaviti upogibno, ovijalno ali oblikovalno štancanje pločevine, poznamo pa še zoževanje ali ravnalno štancanje. Vsi ti postopki preoblikovanja so zelo pogosto povezani z rezanjem, zato je tudi veliko orodij oblikovanih tako, da združujejo obe operaciji.

Natančno štancanje velikega števila serijskih izdelkov

O štancanju pločevine verjetno marsikdo prvič sliši po zaslugi avtomobilske industrije, kjer ta proces predstavlja enega od najpomembnejših faktorjev za hitro in nemoteno proizvodnjo. Za kar največjo kakovost tako dobljenih avtomobilskih delov se dandanes vse bolj uveljavlja tehnika tako imenovanega vročega štancanja, ki se za izdelavo karoserij uporablja od konca osemdesetih let prejšnjega stoletja. Ta denimo skrbi za visoko trdnost jeklenih delov in izjemno natančno oblikovanje izdelka. Poleg tega se s štancanjem srečamo v številnih pomembnih panogah, od letalske industrije do proizvodnje različnih aparatov, elektronskih komponent, orodij, celo manjših motorjev, pa tudi pri gradnji in v agroživilski panogi.

Orodjem, namenjenim za štancanje pločevine, sicer pravimo štance. Proces, ki ga izvajajo, lahko vključuje eno samo operacijo, ki zagotavlja želeno obliko izdelka, lahko pa sestoji iz večjih zaporednih postopkov, pri katerih se pločevina oblikuje v fazah vse do končne forme. Seveda je število zaporednih korakov odvisno od kompleksnosti samega izdelka. Četudi najpogosteje govorimo o postopku štancanja pločevine, je princip uporaben tudi za druge materiale, denimo polistiren.

Tudi pri Bevcu s pomočjo izkušenj, strokovnega znanja in najsodobnejše tehnologije nudimo kakovostno štancanje pločevine. Če potrebujete partnerja, ki bo za vas prevzel natančno izdelavo večjega števila serijskih izdelkov široke porabe, delo pa opravil po ugodni ceni, ste zato na pravem mestu. Naše podjetje se ponaša s sodobnimi stiskalnicami, prav tako pa zagotavlja tudi samodejno štancanje pločevine iz trakov. To nam omogočata odvijalnik pločevine do teže 2,5 tone in ravnalnik, ki sprejme pločevino do širine 500 mm in debeline 2.5 mm. Po zaslugi linije s samodejnim podajanjem strankam z veseljem ponudimo tudi izdelavo široke palete izdelkov iz črne pločevine in barvnih kovin. Takšni procesi zahtevajo izjemno raven natančnosti ter terjajo konstantno kakovostno opravljeno delo.

Pri Bevcu smo prav tako ponosni, da nas ne odlikuje le zanesljivo štancanje pločevine, temveč se nenehno povezujemo tudi z dragocenimi partnerji. V sodelovanju s slednjimi lahko za stranko tudi izdelamo orodje za izsekovanje. Po potrebi lahko namesto vas izpeljemo tudi celoten postopek, in sicer od izsekovanja pa vse do trenutka, ko s traku poberemo vrhunski končni produkt.

Če vas zanima štancanje pločevine ali če želite izvedeti, v kolikšnem času in po kakšni ceni vam lahko pomagamo na trg poslati izdelke vrhunske kakovosti in odličnega izgleda, nas obiščite ali kontaktirajte. Z veseljem se bomo posvetovali z vami in se poskušali v postopku čim bolj prilagoditi vašim zahtevam ter posebnim željam. Izkušnje nam omogočajo štancanje pločevine za polizdelke ali izdelke, sposobni pa smo proizvajati tako manj zahtevne produkte kot večje serije kompleksnejših izdelkov.

 

 

Imate vprašanje o štancanju?

Pokličite nas
+386 7 337 65 60
Pošljite nam elektronsko sporočilo
info@bevec.si
Obiščite nas
Bevec d.o.o.
Podbevškova ulica 36
IC Cikava
8000 Novo mesto    Štancanje pločevine
    4.94

    Kaj o naših storitvah pravijo stranke

    Zanesljivi, izkušeni, korektni in ustrežljivi.
    Jure M. | Novo mesto