LASERSKI RAZREZ PLOČEVINE


Fleksibilno, natančno in varčno
Zagotovimo vam lahko kakovosten in natančen laserski razrez pločevine s sodobnim fiber laserjem. Z usposobljenostjo in laserjem, ki poleg natančnosti in hitrega razreza pločevine, dosega tudi izredno dober izkoristek materiala, smo za vas pripravili storitev po konkurenčni ceni, s katero boste več kot zadovoljni. Fleksibilno in varčno vam razrežemo številne materiale različnih dimenzij in debelin.

Materiali in debeline:
konstrukcijsko jeklo: do 20 mm
plemenito jeklo: do 15 mm
aluminij: do 10 mm
baker: do 6 mm
Max format: 3000 x 1500 mm

Laserski razrez pločevine zaradi izjemne učinkovitosti in številnih možnosti, ki jih ponuja, danes predstavlja eno od najpomembnejših sodobnih kovinskopredelovalnih tehnologij. Ker prinaša vrsto prednosti pred konvencionalnimi procesi, ga vse bolj množično uporabljajo namesto drugih klasičnih načinov rezanja pločevine. Tako se ne uvršča le med najnaprednejše, temveč tudi najbolj priljubljene dodelavne postopke v industriji, v proizvodnji številnih podjetij pa že sedaj predstavlja standard.  

Pri podjetju Bevec smo laserski razrez pločevine v obseg svojih storitev vključili leta 2015, vse od takrat pa predstavlja enega od ključnih adutov naše ponudbe. Zasluga za to gre nedvomno našim vrhunsko usposobljenim zaposlenim, ki s pomočjo najnovejše opreme zagotavljajo storitev na najvišji ravni, to pa dokazujejo tudi številne zadovoljne stranke in zvesti poslovni partnerji. Tudi na tem področju nas odlikuje izjemno konkurenčna ponudba, ki jo z veseljem prilagodimo vašim željam in potrebam. Naš cilj je namreč jasen – končno zadovoljstvo kupca po vrhunsko opravljenem delu.

 

Laserski razrez pločevine z najsodobnejšo tehnologijo

Pri  podjetju Bevec d.o.o. nenehno stremimo k temu, da se razvijamo skupaj s potrebami trga, saj lahko le tako našim kupcem zagotavljamo vedno najboljše in najkakovostnejše storitve za konkurenčne cene.  Za razrez pločevine zato uporabljamo sodoben fiber laser, s katerim lahko varčno in fleksibilno razrežemo različne vrste materialov, kot so aluminij, baker in jeklo. Ta naprava se namreč ponaša z izjemno natančnostjo dela ter zavidljivo hitrostjo, zagotavlja pa tudi odličen izkoristek materiala.

V sklopu storitev, ki vključujejo laserski razrez, se pri Bevcu z veseljem prilagodimo najrazličnejšim potrebam strank, saj za vas z fleksibilno razrežemo najrazličnejše materiale različnih dimenzij in debelin.

V spodnjih tabelah si lahko ogledate, katere so maksimalne debeline in mere v naši ponudbi. Če vaš material slednje morda malenkost presega, nas vseeno kontaktirajte in skupaj bomo poiskali optimalno rešitev.

Material 

Največja mogoča debelina 

Konstrukcijsko jeklo

20 mm

Plemenito jeklo

15 mm

Aluminij

10 mm

Baker

6 mm

 

Material

Največji možen format

Kateri koli

3000 x 1500 mm

 

Napreden tehnološki postopek

Ko govorimo o pojmu laserski razrez pločevine, imamo v mislih že omenjen postopek rezanja pločevine s pomočjo laserskega rezalnika, s pomočjo katerega lahko dosežemo zelo natančne reze po ravnini. Podoben učinek je moč doseči še z dvema konkurenčnima postopkoma, in sicer z žično erozijo in vodnim curkom. Razrez z laserjem v primerjavi s slednjima sicer pomeni nekoliko višje obratovalne stroške in zahteva nekoliko višjo začetno investicijo v potrebno opremo, a ju po drugi strani zlahka prekaša, ko gre za hitrost in natančnost, tako da lahko z njima več kot uspešno tekmuje, v mnogih panogah pa ta dva postopka tudi več kot uspešno nadomešča.

Laserski razrez pločevine se danes opravlja ob pomoči sodobnih strojev, ki s svojim delovanjem znatno prispevajo k enostavnosti in hitrosti proizvodnih procesov, obenem pa omogočajo tudi znatno višjo kakovost končnih izdelkov. To je mogoče tudi po zaslugi računalniškega vodenja, saj najnovejša programska oprema, ki nadzoruje celoten proces rezanja, skrbi, da odstopanje nikoli ne presega 0,1 milimetra, kar seveda pomeni maksimalno natančnost.

S pomočjo računalnika je razrez pločevine pri nas v celoti avtomatiziran, s čimer se ne izognemo le morebitnim napakam, temveč tudi maksimalno zmanjšamo količino odpadkov, ki nastanejo pri rezanju, s čimer poskrbimo tudi za okolje. Obenem stroji pri samem delu ne proizvajajo prekomernega hrupa, kar znova dokazuje, da takšni postopki niso le izjemno koristno za industrijo, temveč so tudi naravi prijaznejši.

Razrez kovine

Razrez pločevine s pomočjo laserja poteka v eni sami operaciji, s tem pa omogoča tudi razvoj številnih novih konstrukcijskih rešitev, ki s pomočjo klasičnih obdelovalnih postopkov še niso bile mogoče. Tako uspešno nadomesti številne starejše metode obdelave pločevine, obenem pa pospešuje napredek v številnih branžah. 

Dodatne možnosti, ki jih predstavlja laserski razrez pločevine, denimo izrez oblik in lukenj, namreč izdatno olajšajo nadaljnjo obdelavo materiala. A s tem ne odpirajo le novih možnosti in pospešujejo postopka, temveč lahko doprinesejo tudi k precej nižjim končnim stroškom proizvodnje.

Laserski razrez pločevine je odlična rešitev tudi za primere, ko je potrebno rezanje kompleksnejših oblik, za katerega bi ob uporabi drugih metod potrebovali še številna druga orodja, postopek pa bi bil tudi precej zamudnejši. Z laserjem se cilj v takšnih primerih doseže prej ter učinkoviteje, prijaznost do okolja pa je samo še dodaten bonus in argument v prid laserski napravi. Pri Bevcu se hkrati tudi zavedamo, da razrezana pločevina za končno podobo potrebuje tudi krivljenje. Prav zato strankam, ki želijo izboljšati estetiko ali povečati uporabnost produktov nudimo tudi upogibanje pločevine s pomočjo sodobnih CNC naprav.

 

Uporabljamo najsodobnejši fiber laser

Pri Bevcu laserski razrez poteka s pomočjo tako imenovanega fiber laserja. Gre za najsodobnejšo napravo na tem področju, ki je v primerjavi z ostalimi tipi laserjem, ki so danes dostopni na trgu, tudi najučinkovitejša. Aktivni medij je sestavljen iz optičnega vlakna, ki je bilo dopirano v redkih zemeljskih elementih (navadno erbij, iterbium, neodium…). Razlog za to leži v tem, da imajo atomske ravni teh elementov izjemno uporabne energetske nivoje, ki omogočajo uporabo cenejšega izvora črpalke, a je obenem energijska moč še vedno visoka. Tako delovanje omogoči, da žarek ostane v jedru vlakna, kar pomeni, da je ta posledično tudi bolj natančno usmerjen .

Velika prednost, ki jo prinaša uporaba laserski razrez, je tudi večja stabilnost, sploh v primerjavi z nekaterimi ostalimi napravami, pri katerih lahko že en samcat malenkostni premik povzroči, da celotna laserska obravnava propade. Prav tako fiber naprave navdušujejo tudi z učinkovitostjo hlajenja, ki doprinese k še večji skupni efektivnosti.

Kljub visoki izhodni moči in izjemni intenzivnosti dela se namreč stroji zelo hitro in na enostaven način ohlajajo, ob čemer seveda ni potrebe po čakanju, delovni proces pa poteka nemoteno in hitro. Razlog med drugim tiči v tem, da takšen tip laserja pretvori med 70 in 80 odstotkov moči, ki jo prejme, kar pomeni, da se le manjši del pretvori v toplotno energijo. Tista, ki ostane, pa se enakomerno razporedi po dolžini vlakna, s čimer se preprečijo poškodbe, saj prav noben del vlakna ne postane prevroč.

Pod črto: Razrez pločevine ima številne prednosti pred drugimi postopki

Kot smo že poudarili, je laserski razrez pločevine kljub nekoliko višjemu začetnemu vložku pravi odgovor za veliko število branž in proizvodnih postopkov, saj prinaša izjemno veliko prednosti, s katerimi zlahka prekosi konvencionalne postopke. Poleg zmanjšanja samih proizvodnih stroškov zaradi vrhunske natančnosti in zmanjšanega tveganja za pojav proizvodnih napak so njegove najočitnejše prednosti tudi:

 • Brezhibna kakovost reza – natančnost brez odstopanj
 • Popolnoma avtomatiziran proces, ki preprečuje napake in zagotavlja konsistentno kakovost
 • Boljša izkoriščenost materiala in manj odpadkov, ki ustrezajo tudi višjim okoljskim standardom
 • Poenostavitev nadaljnjih izdelovalnih korakov, predvsem v primeru potrebe po kompleksnejših operacijah
 • Ni potrebe po dodatnih procesih ali orodjih
 • Hitri roki izdelave – brez dolgotrajnega čakanja
 • Odlično razmerje med ceno in kakovostjo
 • Skoraj brez omejitev pri obliki izdelkov


Imate vprašanje o laserskem razrezu pločevine ?

Pokličite nas
+386 7 337 65 60
Pošljite nam elektronsko sporočilo
info@bevec.si
Obiščite nas
Bevec d.o.o.
Podbevškova ulica 36
IC Cikava
8000 Novo mesto  Laserski razrez pločevine
  4.75

  Kaj o naših storitvah pravijo stranke

  Za vas sem izvedela prek interneta in že vaša stran me je pritegnila. Z veseljem lahko povem, da je storitev ustrezala mojim pričakovanjem. Priporočam naprej.
  Maja K. | Tržič