LASERSKI RAZREZ PLOČEVINE


Fleksibilno, natančno in varčno
Zagotovimo vam lahko kakovosten in natančen razrez pločevine s sodobnim fiber laserjem. Z usposobljenostjo in laserjem, ki poleg natančnosti in hitrega razreza pločevine, dosega tudi izredno dober izkoristek materiala, smo za vas pripravili storitev po konkurenčni ceni, s katero boste več kot zadovoljni. Fleksibilno in varčno vam razrežemo številne materiale različnih dimenzij in debelin.

Materiali in debeline:
konstrukcijsko jeklo: do 20 mm
plemenito jeklo: do 15 mm
aluminij: do 10 mm
baker: do 6 mm
Max format: 3000 x 1500 mm

 V širokem naboru storitev, ki vam jih ponuja naše podjetje, je tudi laserski razrez pločevine. Tak način ima številne prednosti tako iz vidika učinkovitosti kot fleksibilnosti zaradi česar spada laserski razrez v ospredje kovinskopredelovalnih tehnologij in je izpodrinil bolj konvencionalne tehnologije. Zato ne čudi, da se s tem tudi uvršča med najnaprednejše izdelavne in dodelavne postopke v industriji ter je posledično postal standard pri proizvodnji številnih podjetij.

Pri  podjetju Bevec d.o.o. nenehno stremimo k temu, da se razvijamo skupaj s potrebami trga, saj lahko le tako našim kupcem zagotavljamo vedno najboljše in najkakovostnejše storitve za konkurenčne cene.  Pri razrezu pločevine uporabljamo sodoben fiber laser, s katerim lahko varčno in fleksibilno razrežemo različne vrste materialov, kot so aluminij, baker in jeklo.

NAPREDEN TEHNOLOŠKI POSTOPEK

Ko govorimo o laserskem razrezu pločevine se nanašamo na že uveljavljen postopek, s katerim dosežemo natančne reze po ravnini. Konkurenčna postopka sta na primer rezanje z žično erozijo in vodnim curkom, s katerima pa laserski razrez več kot uspešno tekmuje, saj ima v primerjavi z njima več prednosti in ju zato marsikje tudi že nadomešča. Danes ta napreden tehnološki postopek poteka ob pomoči sodobnih strojev za razrez, kar sam proizvodni proces precej poenostavi, poleg tega pa tudi omogoča tudi večjo kakovost izdelkov. Za slednje poskrbi računalniško vodenje, ki v nobenem primeru ne dovoli odstopanja za več kot 0,1 milimeter, s čimer pa se poveča tudi natančnost. Ker je proces avtomatiziran se s tem tudi zmanjša količina odpadkov in dodatnega hrupa, kar ima še pozitivne posledice za okolje.

Razrez z laserjem poteka v eni sami operaciji, s čimer omogoča tudi razvoj novih konstrukcijskih rešitev, ki s starejšimi tehnološkimi obdelavami sploh niso bile možne in tako nadomestijo več klasičnih metod obdelave pločevine. Dodatne možnosti, ki jih predstavlja laserski razrez pločevine, kot so na primer izrez oblik in lukenj, vam še bolj olajšajo nadaljnjo obdelavo in s tem posledično tudi zmanjšajo skupne stroške izdelave. Poleg tega nam laserski razrez pločevine omogoča tudi rezanje kompleksnih oblik, za katere bi pri uporabi drugih metod rezanja potrebovali dodatna orodja. Cilj pa se doseže enako hitro ali še hitreje kot prej.

RAZREZ PLOČEVINE Z FIBER LASERJEM

Pri nas laserski razrez pločevine poteka s pomočjo fiber laserja, za katerega velja, da je najnovejši tip in v primerjavi z ostalimi laserji na trgu najučinkovitejši. Aktivni medij je sestavljen iz optičnega vlakna, ki je bilo dopirano v redkih zemeljskih elementih (navadno erbij, iterbium, neodium…). Razlog za to leži v tem, da imajo atomske ravni teh elementov izjemno uporabne energetske nivoje, ki omogočajo uporabo cenejšega izvora črpalke, a je ob enem energijska moč še vedno visoka. Tako delovanje omogoči, da žarek ostane v jedru vlakna, kar pomeni, da je žarek posledično tudi bolj sfokusiran.

Dodatna prednost delovanja fiber laserja, je tudi večja stabilnost v primerjavi z ostalimi, pri katerih lahko še najmanjši premik povzroči, da celotna laserska poravnava propade. Kljub visoki intenzivnosti dela in visoki izhodni moči se njegova učinkovitost še povečuje s sposobnostjo izjemno enostavnega in hitrega ohlajanja. Tak tip laserja pretvori med 70 in 80 odstotkov moči, ki jo prejme, kar pomeni, da se le manjši del pretvori v toplotno energijo. Tista, ki ostane, pa se enakomerno razporedi po dolžini vlakna, s čimer se preprečijo poškodbe, saj noben del vlakna ne postane prevroč.

PREDNOSTI LASERSKEGA RAZREZA PLOČEVINE:

  • Zmanjšanje proizvodnih stroškov
  • Prihranek časa in energije
  • Brezhibna kakovost reza
  • Popolnoma avtomatiziran proces
  • Boljša izkoriščenost materiala in manj odpadkov
  • Poenostavitev nadaljnjih izdelovalnih korakov
  • Ni potrebe po dodatnih procesih
  • Hitri roki izdelave
  • Odlično razmerje med ceno in kakovostjo
  • Skoraj brez omejitev pri obliki izdelkov